8 Ocak 2019 Salı

Kredi Kartı Borcuna Ziraat Bankası Kredisi Geldi...


Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenlere Ziraat Bankası Düşük Faizle Kredi Veriyor!

Kredi kartını borçlarını ödeyemeyenler için Ziraat Bankasından düşük faizle kredi verileceği müjdesi verildi. Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bu habere göre Ziraat Bankası kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlarla 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faiz oranlarıyla müşterilerine kredi vereceğini açıkladı.

         Kredi kartı borçlularının artık kartların faizlerini bile ödeyemez duruma geldiği günümüzde Ziraat Bankasının düşük faizli kredileri kredi kartı kullanan herkesi sevindirdi. Ziraat Bankasının uygulamaya aldığı düşük faizli krediler öncesinde vatandaşlar ya kredi kartı borcunu ödeyemiyor ya da pos tefecilerinin eline düşüyordu. Özellikle kredi kartı borçlarını ödeyemeyen borçlular yüksek faizler nedeniyle pos tefecilerine giderek hiçbir ürün ve hizmet almadan kredi kartlarına sözde yapılandırma / takla attırma işlemi yaparak kart borçlarını kapatıyor ancak bu kez de pos tefecilerine daha düşük kredi faizleri ile borçlanıyordu. (Pos tefeciliği ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.)


         Ziraat Bankasının işleme aldığı düşük faizli kredi ile artık kredi kartı kullananlar da borçlarını yasal yollardan yapılandırarak hem borçlarını ödeyebilecekler hem de düzenli borç ödemeleri sayesinde kredi notlarının da yükselmesine katkı sağlayabileceklerdir.

         Ziraat Bankasının başlattığı uygulama ile 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçlarını ödenebilir hale getirecektir.

         Ziraat Bankasının yapmış olduğu açıklama ile 31 Aralık 2018 tarihinden önce yapılan harcamaların bu kapsamın dışında tutulacağı değerlendirilmektedir. Ancak ilerleyen günlerde bu yönde bir çalışma yapılarak 31 Aralık 2018 tarihinden önce yapılan işlemler de düşük faizli kredi kapsamına alınabilecektir. Ayrıca Ziraat Bankasının başlatmış olduğu bu düşük kredili kampanyaya diğer kamu bankalarının da önümüzdeki günlerde destek vermesi beklenmektedir.

         Örnek bir işlem üzerinden hesaplama yapılacak olursa 10.000 TL kredi kartı borcu olan bir vatandaş Ziraat Bankasından aylık yüzde 1,10 faiz oranıyla kredi çekerek kredi kartı borcunu kapatacak ve aylık 1,100 liralık ödemelerle 9 ay sonunda borcunu tamamen kapatabilecektir.



0 yorum

Yorum Gönder