10 Temmuz 2019 Çarşamba

LİBRA | facebook para birimi


Facebook Para Birimi: Libra

Dolar, Sterlin, Yen, Bitcoin, Etherium, Riple derken para birimi lugatımıza yepyeni bir kelime daha ekleniyor.
Libra…

Bizim para birimimiz olan Lira’ ya yakın bir isimle dijital para dünyasına katılacak olan Libra sosyal medya devi facebook’ un yeni dijital para birimi olarak karşımıza çıkacak.

18 Haziran 2019 ‘ da Facebook ‘ un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan bir gönderi ile tanıtımı yapılan Libra kripto para piyasasına hızlı bir giriş yapacak potansiyele sahip.


Dünya üzerinde yaklaşık 2,4 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook, yeni kripto para hamlesiyle sosyal medyadan sonra dijital para dünyasında da kendi damgasını vurmaya çalışcak.

Aynı zamanda mesenger ve whatsapp desteği ile daha fazla kullanıcıya ulaşma potansiyeli olan Libra, Bitcoin’ in de tahtını sallayacak.

Android ve ios tabanlı işletim sistemi bulunan telefonlara yüklenecek olan Calibra uygulamasıyla Libra akıllı telefonlar aracılığı ile gönderilip alınabilen bir para birimi halini alacak.

Sadece dijital para birimlerinde  değil uluslararası döviz piyasasında da dengeler değişecek.

Facebook para birimi Libra kullanıcılar tarafından sevilir ve ücretsiz para gönderme seçeneği ile milyonlarca kullanıcıya kendini kabul ettirebilirse doların pabucu dama atılabilir.

Mevcut blockhain/dijital para dünyasında yatırım yapmak için bir çok prosedür ve işlem varken Libra’ da tek aracı kurum facebook olacak. Hali hazırdaki facebook kullanıcıları hesaplarına yükleyecekleri libra ile internet üzerinden alışveriş yapabilecek ve amazon-ebay ve uber gibi bir çok e-ticaret sitesi ile ticaret yapma imkanı bulabilecekler.

Calibra uygulamasıyla hafta içi/hafta sonu ayrımı olmadan 24 saat para transferi ve mastercard ile visa’ nın da desteği ile Libra Dijital para dünyasında yepyeni bir çığır açacak.

Dijital paraya yatırım yapmayı düşünen bir çok yatırımcının merakla beklediği Libra 2020 yılında kullanıma başlayacak.


Libranın ilk çıktığı dönemde göreceği ilgiye göre sert fiyat hareketleri de beklenmekte. Facebook aşırı dalgalanmalara karşı bu proje için 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı hedefliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Facebook'un kripto para birimi Libra'nın fiyat istikrarı sağlayabileceğini ve yararlı bir değiş tokuş aracı olabileceğini açıkladı.

İlerleyen günlerde Libra nasıl bir yol izleyecek hep birlikte göreceğiz.


 

 

 

 

 



0 yorum

Yorum Gönder