13 Ocak 2019 Pazar

14 Ocak Piyasalara Genel Bakış


   Bugün sizlere 14 Ocak 2019 günü piyasalardan beklentilerim ile ilgili yorumlarımı paylaşacağım. Yazılarımızda anlatılanların tamamı kişisel tecrübe ve görüşlerden ibaret olup kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.


    Hafta sonu itibariyle Dolar/ TL kuru günü %0,68 oranında bir artışla 5,45 liradan kapattı. Gün içerisinde en düşük 5,41 TL ve en yüksek 5,50 seviyelerini gören dolar lira kurunda önemli bir artış beklemiyorum. Olumsuz bir hikaye gelmediği takdirde dolar bugünde 5,40 ve 5,50 lira seviyelerinde git geller yaşayabilir. 5, 40 liranın altına sarkması halinde gün içerisinde 5,35 li fiyatlara kadar bir gerileme görebiliriz. Günlük bazda Dolar TL kurunda 5,35 destek 5,50 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Özellikle forexte işlem yapanların kendilerine kar al ve zarar kes pozisyonu alarak işlem yapmaları daha uygun olabilir.
Borsa İstanbul tarafında ise geçtiğimiz hafta iyi diyebileceğimiz bir yükseliş gördük. 4 Ocak günü 88,830 lu seviyelerden kapanış yapan seans haftanın son işlem günü olan 11 Ocak Cuma gününü %0,54 oranında bir artışla 91,687 puandan kapattı. Son haftada tam anlamıyla bir çanak formasyonu çizen endeksin bugün de hafif alıcılı bir açılış yapmasını beklediğimi söylemek isterim.


   Borsa ile ilgili bugün takip listemde olan iki hisse senedi olacak. Bunlardan birincisi Türk Hava Yolları (Thyo). Türk Hava Yolları Cuma günü %0,80 oranında bir artışla haftayı 15,08 liradan kapattı. Geçtiğimiz hafta Bist 100 endeksinde meydana gelen yükseliş rüzgarı tam anlamıyla Türk Hava Yolları hisselerine yansımadı. Türk Hava Yollarındaki toplu sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları hisse senetlerini tutan bir etmen olabilir. Bununla birlikte Türk Hava Yollarının Aralık ayı trafik verileri de Kasım ayı verilerine göre bir miktar düşük gelmişti. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen şirket 2018 yılı yolcu hedefini yakalamayı başarmıştı. Bununla birlikte hisse senedi ile ilgili olarak Citi Yatırım Thy için hedef fiyatını 24,30 liradan 26,05 liraya yükseltti ve tavsiyesini al olarak korudu. Haftanın ilk işlem günü Türk Hava Yollarını 15,08 liradan takip listemize ekledim. (Bu arada takip listesi demişken şunu da belirteyim; takip listemiz hisse senedinin alınması ya da satılması ile ilgili bir durum olmayıp hisse senedinin gün içerisindeki fiyatını takip edeceğimizi gösterir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.)


Bugün fiyatını yakından takip edeceğim bir diğer hisse senedi de Kardemir D olacak. Son haftalarda gerek Amerika – Çin ekonomik savaşları ve demire uygulanan ekstra vergilerle olumsuz etkilenen Kardemir kendi içerisindeki yönetim anlaşmazlıkları ve Yolbulan ailesi tarafından yapılan satışlar sonrası 2,09 liraya kadar düştü. Haftanın son işlem günü ise %2,64 oranında bir düşüşle haftayı 2,21 liradan kapattı. Hisse senedi ile ilgili Oyak Yatırım hedef fiyatlarını da aşağı yönlü revize etti. Oyak Yatırım Kardemir D için 2,70 liralık bir hedef fiyat belirledi. Oyak Yatırım ayrıca Demir çelik sektöründeki Erdemir ve İsdemir ile ilgili olarak da hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize ettiğini açıkladı. Kardemir D hisse senetlerini de 2,21 liralık fiyatıyla takip listeme ekledim. Bakalım bugün ve hafta içeresinde piyasalarda bizi hangi gelişmeler bekleyecek, hep birlikte izleyeceğiz.  




0 yorum

Yorum Gönder